Dit is het levensverhaal van Daphne Rohani van de Water. Een turbulent leven van een jonge vrouw die slechts 26 jaar is geworden.

In 1983 wordt Daphne als baby geadopteerd uit Indonesië door Lilian en André van de Water. Daphne is een droomdochter. Ze heeft veel vriendinnen, doet aan ballet en tennis, speelt piano en heeft hoofdrollen in musicals. Maar vanaf de puberteit stapelen de problemen zich op. Daphne zoekt iets en kan niet verwoorden wat. Haar ouders dringen niet meer tot haar door, doen wat zij kunnen maar moeten soms machteloos toezien hoe Daphne zich in de nesten werkt. Een jaar voor haar dood vlucht Daphne naar Spanje. Hier ontmoet zij haar grote liefde Luis. Wanneer het stel naar Nederland komt en Daphne zwanger is, lijkt ondanks praktische obstakels een mooie toekomst aan de horizon te gloren. Maar Daphne blijkt de zeldzame ziekte Aplastische anemie te hebben. In 2009 bevalt ze van een gezonde zoon, zelf wordt zij steeds zwakker. Niet veel later moet Daphne de ongelijke strijd met haar ziekte opgeven. Haar zoon Max is dan pas vier maanden oud...

Lilian van de Water heeft vanaf Daphne's geboorte een dagboek bijgehouden. Op indringende wijze omschrijft zij de diepe liefde die zij voor haar dochter voelt. Ook de zeer persoonlijke anekdotes vol verdriet en wanhoop wanneer ze Daphne langzaam moet loslaten, laten geen lezer onberoerd.

© Lilian van de Water - "Een kindje groeide in mijn hart"